Like us! Like us! Like us!

* 22 juli t/m 30 aug

13-07-2015

Zomervakantie is kunstvakantie

Kom kijken, experimenteren en knutselen in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

Deze zomer hoef je niet naar verre landen te reizen of naar het stand om zeedieren te vinden. Kom in de zomervakantie naar het Museumkwartier 's-Hertogenbosch. Schilder zoals Vincent van Gogh, teken bloemen en schelpen, maak je eigen windlicht of een sieraad om als souvenir mee naar huis te nemen... De workshops zijn gratis toegankelijk en materiaal staat voor je klaar. Zin om mee te doen? Meld je bij de balie van het museum, je hoeft niet te reserveren. Vergeet niet je vrienden, ouders of grootouders mee te nemen op kunstvakantie!

Complete dag in het Museumkwartier

De inloopworkshops in beide musea zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Toegang voor kinderen/jongeren tot 18 jaar is gratis. Reserveren niet mogelijk. Er is professionele begeleiding aanwezig bij alle kinderactiviteiten. Doelgroep: 6 - 13 jaar.

Je kunt kiezen uit vier workshops:

Schilderen zoals Vincent van Gogh - Het Noordbrabants Museum
Vincent van Gogh hield erg van de natuur. Hij schilderde vaak buiten. Dan nam hij al zijn schilderspullen mee en ging gewoon ergens zitten. Wij gaan (bij mooi weer) in de tuin schilderen. De verf en de ezel staan al klaar! Woe 22 juli, woe 29 juli, woe 12 aug en woe 26 aug. vrije inloop tussen 12 en 14 uur.

Showringen en zaagkettingen - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Wist jij dat je met alle materialen sieraden kunt maken? In het museum liggen sieraden gemaakt van schroeven, kammen, spijkers, scharen, flessenhalzen, bierdopjes, dobbelstenen en nog veel meer! Ga aan de slag in de studio en maak je eigen unieke sieraad. Vanaf 24 juli tot 1 september elke vrijdag vrije inloop tussen 14 en 16 uur.

In oosterse sferen - Het Noordbrabants Museum
Je maakt een windlicht waar je een kaars in kunt branden. Op een glazen pot plak je bijzondere kruiden zoals kruidnagel, foelie, peper, steranijs. Als je dan in de avond het kaarsje aansteekt, zie je prachtige schaduwen en kom je in oosterse sferen... Zo 26 juli, woe 5 aug, woe 19 aug, en zo 30 aug. Op zondag vrije inloop tussen 14 en 16 uur. Elke woensdag vrije inloop tussen 12 en 14 uur.

De tekenschool van Erik - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Erik Andriesse was een wonderkind. Op zijn 15e kon hij al zo mooi tekenen dat zijn werken tentoongesteld werden. Zelf noemde hij dit een kwestie van goed kijken. Erik tekende vooral de natuur, zoals bloemen, zeedieren en apenkoppen. Wij gaan net als Erik bloemen of dieren natekenen. Vanaf 24 juli tot 1 september elke zondag vrije inloop tussen 14 en 16 uur.

Meer info

Wil je meer weten over het programma en wat er te zien is, kijk dan op de websites van Het Noordbrabants Museum of het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Het Museumkwartier is open van dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur.