Like us! Like us! Like us!

Vervoer naar en in Maastricht

Een weekendje met de kinderen naar Maastricht e.o.? Hoe werkt het openbaar vervoer in Maastricht, waar kun je fietsen huren en fiets- en wandeltochten vinden? Mamyloe zocht het voor je uit. Op deze pagina vind je praktische tips en leuke weetjes, voor een fijne tijd met je kids in het mooie Zuid Limburg!

Openbaar vervoer

Maastricht is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Met de trein of met de bus. Je kunt in- en uitstappen op het station Maastricht, station Maastricht Randwyck of het in 2013 geopende station Maastricht-Noord.

Maastricht Centraal Station ligt midden in de stad. Via de hoofduitgang loop je de Stationsstraat in die overgaat in de gezellige Wycker Brugstraat

In Limburg verzorgt Veolia Transport het streekvervoer. Vanuit omliggende gemeenten is Maastricht goed te bereiken met de streekbussen van Veolia. Met lijn 50 kun je ook een dagje naar Aken (D).

Daarnaast verzorgt Veolia Transport in Maastricht een uitgebreide stadsbusdienst (de lijnen 1 t/m 11). Hiermee zijn alle wijken van Maastricht vanuit het station goed bereikbaar.

Op de stations op de Heuvellandlijn waar geen NS automaat staat is geen treinkaartje te koop naar stations buiten de Heuvellandlijn. Reizigers die moeten overstappen naar NS kunnen een kaartje kopen in de NS automaat op de stations Heerlen of Maastricht om verder te reizen of een E-ticket kopen via www.ns.nl/eticket.  Reizigers kunnen natuurlijk ook overstappen op de OV-chipkaart en deze voorzien van saldo. Met de OV-chipkaart kun je reizen met alle vervoersmaatschappijen. Vergeet alleen niet uit-en in te checken als je van vervoersmaatschappij wisselt.

Station Maastricht Noord

In november 2013 is het nieuwe station Maastricht Noord geopend. Het station is onderdeel van de nieuwe Park + Ride voorziening in Maastricht Noord.

Fietsen huren

Vlakbij het station kun je fietsen huren bij Aon de Stasie, ofwel aan het Station! Ze verhuren zelfs bakfietsen of fietsen met kinderzitjes. Reserveren kan telefonisch. 

Wandelen in Maastricht en omgeving

Bij veel verschillende cafés kun je wandel en fietsroutes krijgen. Kijk eens bij onze wandel- en fietstips!