Like us! Like us! Like us!

« Terug naar overzicht

Tekst | Kaart

Koning Kyrië Avonturenpad Natuur Hoogeloon

Openingstijden

Altijd

Prijs

Gratis

Adres

Koebosakkers 2-4
5528 BV Hoogeloon

www.hoogeloonopdekaart.nl/kyrie

  • Open in de wintermaanden
Plan een route naar Koning Kyrië Avonturenpad
Meld onjuistheid
  • Koning Kyrië Avonturenpad
  • Koning Kyrië Avonturenpad
  • Koning Kyrië Avonturenpad
  • Koning Kyrië Avonturenpad
  • Koning Kyrië Avonturenpad
  • Koning Kyrië Avonturenpad

Koning Kyrië Avonturenpad

Samen met je kinderen genieten van de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon. Door het Koning Kyrië Avonturenpad is dit nog leuker. Wij kregen de tip tijdens een bezoek aan Kaasboerderij de Ruurhoeve, ook op Mamyloe. Het avonturenpad van ongeveer 2,5 km lang is door bewoners aangelegd en gratis te bezoeken. Koning Kyrie is een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouter Kyrie de leider van de kabouters die in Kempen leefde. De kabouters gingen 's nachts op pad om de boeren en huizen uit de omgeving te helpen. Tijdens de wandelroute kom je langs 20 avonturenpunten waar de kinderen spelletjes en activiteiten kunnen doen die in het teken staan van Kabouter Kyrie en de natuur. De wandeling gaat via een weiland waar kikkers brullen en runderen lopen en eindigt in het bos waar je de muisjes hoort lopen tussen de ritselende blaadjes. Onze dochters liepen vol enthousiasme tussen het riet, klauterend over de trapjes gemaakt van boomstammen en klimmend op de heuvel op zoek naar het volgende avonturenpunt. Genieten voor het hele gezin!

Het is niet geschikt voor mindervaliden, kinderwagens en rolstoelen! Een plattegrond van de route is dagelijks (uitgezonderd maandag) vanaf 12.00 uur op te halen bij Restaria Route 34 aan de Hoofdstraat 64 in Hoogeloon.

Ook van Lian kregen we op dezelfde dag deze tip binnen. Haar ervaringen willen we natuurlijk ook graag met je delen!

Wij hebben het Koning Kyrië avonturenpad in Hoogeloon ook als een echt avontuur beleefd. In het begin loop je langs een weg waar de kabouters verstopt zitten in de berm, natuurlijk een leuke uitdaging om te kijken wie de Kabouters het eerst gevonden heeft. Als je het natuurgebied inloopt, kom je langs de kronkelende Beerzen. Hier zijn verschillende punten met leuke spellen voor de kids zoals: Hoe ver spring jij? ( met langs een zandbak bordjes van verschillende dieren) Welke kleur zie je? (grote dobbelsteen met kleuren en die moet je dan in de natuur vinden) enz. Daarnaast is de mooie natuur natuurlijk ook uitdagend, zo hoor je de kikkers in het water of zie je een mooie libel over het water zweven.
Daarna troffen we de Schotse Hooglanders! Dit vonden de kinderen geweldig, wij picknicken terwijl 5 meter verderop de koeien met hun kalveren stonden te grazen. Het laatste deel van de wandeltocht ga je de bossen in, waar verschillende 'spellen 'zijn uitgezet. Tot slot nog vlug een centje in de wensput gegooid. 
Een echte aanrader en ook met kleine kinderen goed te doen!

Deel je ervaring! Denk je aan onze review-richtlijnen?

Koning Kyrië Avonturenpad
Spelen in de natuur
Koebosakkers 2-4
5528 BV Hoogeloon

Plan een route naar Koning Kyrië Avonturenpad

Laatst bekeken Laatst bekeken Laatst bekeken